Köp bilar med företagslån till ditt aktiebolag

Har du ett aktiebolag som sysslar med försäljning av bilar eller har en liknande verksamhet där bilar är inblandade? I så fall kan du utöka din verksamhet med fler bilar genom att ta ett företagslån för aktiebolag. På så vis kan du snabbt och smidigt utöka verksamheten på ett sätt som är effektivt och inte alls lika riskfyllt som att finansiera köpet ur egen ficka.

Ansök om lån, men jämför först

Den som driver företag kommer förr eller senare behöva ta ett lån för att göra olika typer av investeringar. En investering kan innebära att man köper fler varor att sälja, att man köper bättre utrustning så att man kan få en mer effektiv produktion eller att man har bestämt sig för att marknadsföra företaget mer. I det läget blir det oftast aktuellt med ett lån. Ett företag kan då ansöka om att få ett företagslån hos en traditionell bank eller hos andra långivare som ger ut lån till företag. För aktiebolag finns möjligheten att ta ett lån specifikt för aktiebolag.

Om du behöver kapital i form av ett lån till ditt aktiebolag kan du jämföra och ansöka om företagslån för aktiebolag på nätet. Det är en stor fördel att jämföra lån innan man ansöker då man kan spara en hel del pengar på räntan, men även få bättre villkor om man jämför olika långivare för att komma fram till vem eller vilka som har de bästa villkoren.

Överväg om du behöver lånet

Att ge företaget en skjuts med hjälp av en investering kan ibland kännas nödvändigt, men är det verkligen det? När man ska ta ett lån för att göra en investering, såsom att köpa in fler bilar till verksamheten, är det viktigt att överväga om det verkligen är rätt väg att gå. Lånet ska ju betalas tillbaka och om investeringen inte genererar mer pengar så blir lånet snarare en utgift som kan bli svår att betala tillbaka.

Det finns olika scenarios där en investering inte är en bra idé. Var befinner du dig i förhållande till dessa tre scenarios?

1. Marknaden går trögt.

Bilmarknaden fluktuerar väldigt mycket och beroende på om det är hög- eller lågkonjunktur så kan kunderna variera kraftigt. Om det är lågkonjunktur ska man inte investera i nya bilar. Det vore som att kissa i motvind.

2. Passionen falnar.

Är du lika passionerad för verksamheten som förut eller håller du rent av på att tappa intresset för den? I så fall ska du inte investera mer i verksamheten.

3. Företaget har redan börjat gå med förlust.

Om företaget har gått trögt länge och kanske rent av gått med förlust så kan det vara värt att undersöka orsaken. Då kanske det inte alls är lägligt att investera med hjälp av dyra lån.