Finansiera bilköpet med privatlån

Det flesta av oss har inte lyxen att kunna betala en ny bil direkt. Nästan alltid erbjuder bilförsäljaren någon form av finansieringsalternativ, men villkoren är inte alltid de bästa. Ett privatlån ger dig fler alternativ om du gör lite enkel research.

Ett sätt att hitta det bästa lånet för dig, är att använda dig av en förmedlare som Lendo. På så sätt får du förslag på lån från massor av olika långivare med en enda ansökan. Därefter kan du i lugn och ro gå igenom dina alternativ och välja det som känns bäst.

Ränta och återbetalning av lån

Den absolut viktigaste aspekten vid val av lån är räntan. Det är flera faktorer som påverkar räntenivån. Det kan till exempel vara inflationen i landet och din egen kreditvärdighet. Ju bättre betalningsförmåga du har, desto bättre villkor får du generellt.

Se över lånevillkoren

Andra aspekter att kolla upp är rörlig och fast ränta, samt avgifter. En låg ränta men många höga avgifter kan innebära att ett lån med högre ränta i slutändan är bättre. Hur snabbt du måste betala tillbaka lånet kan också vara viktigt, beroende på hur din situation ser ut. Så klart ska långivaren också kunna betala ut exakt den summa som du behöver.