För dig med släpvagn

Med hjälp av en släpvagn har du möjlighet att transportera och förvara dina saker. De är till exempel vanliga att använda vid flytt, när man har köpt tunga möbler. De är också användbara när man exempelvis har rensat i hemmet eller renoverar och bråten behöver transporteras till återvinningsstationen. Oavsett hur du använder din släpvagn är det viktigt att du tänker på säkerheten och nedan får du tips på det.

Hitta släpvagnslås

Det bästa sättet att skydda din släpvagn och dess innehåll är att införskaffa ett släpvagnslås. Du kan köpa släpvagnslås på nätet där utbudet är som störst. Där kan du välja mellan olika varianter av lås som är tillverkade för släpvagn. De är mycket slitstarka och är tillverkade för att du ska få ha din släpvagn ifred och minskar risken för stöld. Utan släpvagnslås ökar nämligen risken för att någon ska stjäla din släpvagn eller det du förvarar i den. Därför är det viktigt att du ser till att köpa ett lås för släpvagn om du är rädd om dina grejer eller din släpvagn

Släpvagnslås fäster du baktill på släpvagnens kulkoppling, det som du kopplar till bilens dragkrok. Det minskar risken för att släpvagnen kopplas från eller på ett annat fordon och därmed minimerar du risken att någon ska stjäla släpvagnen eller din bil.

Låset är lätt att montera och fungerar som en barriär och hindrar obehörig lossning eller koppling av släpvagnen. Det går bra att montera låset även när släpvagnen inte är kopplad till bilen.

På Valeryds hemsida kan du läsa mer om vilka olika typer av lås för släpvagn som finns och du kan läsa mer om vad du ska tänka på inför valet av rätt sorts lås. Men oavsett vilket lås du väljer kommer det att minska riskerna för stöld och därför ska du klicka hem ett lås.