Köp bil på annons

Det köps samt säljs tusentals fordon i Sverige på annons varje år. De flesta av dessa annonser har lagts upp av privatpersoner. Bilannonser finns att hitta på nätet, i lokaltidningar och i biltidningar. Personer som letar efter att köpa en ny bil lockas ofta av dessa annonser på grund av de lägre priserna. Men det gäller att du är observant när du funderar på att köpa en bil från en annons.

Gör noga kontroller

Du som vill köpa en bil från en annons rekommenderas att göra en noga kontroll av bilen. Kolla först så att säljaren verkligen är den nuvarande ägaren. Du bör även dubbelkolla så bilen inte registrerats som skrot i något land, och sedan importerats som körbar till Sverige. Detta kan nämligen leda till en hel del problem och chansen att bilen är okörbar är stor.

En annan sak du bör göra är att se ifall bilen förknippas med några skulder. Skulle bilskatten ligga kvar från den tidigare ägaren kommer du som köper bilen bli tvungen att betala bilskatten. Betalar du inte den får bilen inte köras. Om det finns skulder som gått till Kronofogden kan de bestämma sig för att utmäta bilen, det spelar ingen roll att bilen fått ny ägare. För att få tillbaka bilen måste du då betala dessa skulder. Om den tidigare ägaren låtit skulderna ligga under en längre tid kan du bli skyldig en väldigt stor summa. På grund av detta är det väldigt viktigt att du kollar upp ifall bilen på annons har några skulder.