Elbil vs fossildriven bil

Elbilar blir alltmer vanliga och populära runtom i hela världen. Detta beror på att vi idag är mer medvetna om klimatförändringarna som sker på vår planet. Och vi är även medvetna om att det just är avgaser från bensin och dieselbilar, bland annat, som bidrar till detta. Just därför väljer alltfler idag att köpa elbilar.

Om det är något vi har märkt av under senaste åren så är det hur mycket avgaser från diesel- och bensinbilar förstår för vår natur, miljö och vårt klimat. Men som tur är så har vi idag fordon som drivs på andra medel än just bensin och diesel. Elbilar är ett mycket snällare val mot klimatet, detta just för att man inte alls har lika mycket utsläpp av avgaser i miljön. Många kan tänka då istället att även elbilsladdning och produktionen av el kan skada miljön, men så är det inte heller. Eftersom vi idag har elkrafter från vind och vatten så påverkas inte miljön längre av elproduktionen. Därför är det inte alls farligt för miljön med elbilar eller elbilsladdning. Eftersom elbilar är något som blir mer och mer populärt, behöver man inte heller oroa sig för att ladda sin bil då vi idag har väldigt många stationer för just elbilsladdning runtom i hela landet.

Elbilar är mer kostnadsvänliga

Förutom att elbilar är bättre för miljön så är det dessutom billigare än att äga en bil som drivs på bensin eller diesel. Eftersom bensinpriserna kraftigt har stigit och fortsätter att stiga så är det även mycket snällare mot plånboken att införskaffa en elbil. Elkostnaderna är mycket snällare och dessutom kan man ladda sin bil på de laddningsstationer som man numera kan hitta överallt, helt gratis.

Många kan tycka att elbilar är dyra att köpa och att det känns som en stor kostnad i stunden. Men i det långa loppet så kommer en elbil att vara mycket billigare än en bensindriven bil. Dessutom får man bidrag från staten på cirka 50 000 kronor om man väljer att införskaffa en elbil, och man slipper även tullavgifter. Allt detta bidrar till att i det långa loppet kommer en elbil kosta än mindre och dessutom kan man köra runt med ett gott samvete, eftersom man hjälper till att värna om klimatet och naturen. Ingenting kan vara dyrare än att förlora den planet vi lever på idag, än att spendera några hundra tusentals kronor på en elbil.