Fordon för dig som äger lantbruk

Alla som äger ett lantbruk, en bondgård eller annan stor gård känner till att de behöver flera fordon samt maskiner för att ta hand om den. Större gårdar finner du ofta utanför olika samhällen och en vardagsbil är därför ett måste. Annars blir det svårt att ta sig till och från samhället. Speciellt om det är flera kilometer.

Förutom den vanliga bilen kan du även behöva andra fordon och maskiner, både till transporter och snöslungare, gräsklippare och liknande. Detta kan dock bli ganska dyrt, framförallt om du köper helt nya fordon/maskiner. Vad du kan göra är att besöka Blinto.se och ta en titt. Det finns ett stort och varierat utbud hos Blinto.se av begagnade maskiner. En annan fördel med Blinto.se är att det är auktioner du kan ta del av. Med lite tur kan du få de maskiner du behöver till billiga priser.

Köpa fordon

Förutom att köpa en bil behöver du ett antal andra fordon för att ta dig runt på gården. Det är bäst att köpa sådana som du kan använda för att transportera saker, till exempel fodersäckar eftersom dessa kan väga en hel del. Ett tips är att du köper en fyrhjuling med vagn för dessa saker. De är rätt lätta att köra och du slipper bära alla tunga saker över din gård.

Skulle din gård ha åkrar som du skördar varje år behöver du självklart fordon som hjälper dig med detta. Prata gärna med andra gårdsägare om vilka fordon de rekommenderar. De kanske har fordon som de ska sälja som fortfarande fungerar bra, på så sätt kan du spara några kronor.

Transportera djuren

Om du har en bondgård med djur eller liknande är det viktigt att du tänker på hur du ska kunna flytta djuren. Ibland är det en bit mellan ladugård och ängarna där djuren ska beta, då kan det vara bra att ha en bra transport ifall du inte har möjlighet att gå med dem hela vägen. Du kan även behöva transportbil ifall ett djur måste till veterinären eller liknande.

Om du driver djuren kan dock en fyrhjuling vara bra att ha, det är lättare att driva alla djur med fordon jämfört med om du måste gå till fots. Har du vallhundar är detta ett stort plus eftersom de hjälper gärna till.

Har du hästar kan du ta en titt på hästtransporter eller lastbilar. Dessa är bra alternativ ifall du tävlar med hästen och därmed reser regelbundet. Det är alltid skönt att köra själv ifall det skulle behövas, istället för att anlita ett företag till att hämta upp djuren.

Välja rätt

När du har en idé om vilka fordon och maskiner du behöver för att ta hand om gården och eventuella djur är det viktigt att du tar en stund och tittar igenom utbudet innan du går igenom med köp. Se alltid till att du provkör alla fordon innan du köper dem, och väljer du begagnade måste du se till att de fungerar som de ska. Tänk även på att vissa fordon/maskiner kräver att du har ett visst körkort. Kolla därför upp detta först.