Hitta bästa trafikförsäkringen

För att du ska få framföra ditt fordon på ett lagligt sätt i Sverige behöver du se till att du har en trafikförsäkring – som minst. Utan en sådan försäkring får du inte använda din bil överhuvudtaget, eftersom det är en grundförsäkring som alla bilar och bilister ska ha. Dock är det viktigt att du jämför olika försäkringsbolag innan du väljer, eftersom försäkringen kan skilja sig mycket i pris.

När du ska välja hel- eller halvförsäkring behöver du titta mycket på innehållet i samband med att du jämför försäkringsbolag. Detta är ingenting du behöver göra med din trafikförsäkring, eftersom innehållet nästan alltid är precis detsamma. Däremot finns det många andra saker som du behöver ha koll på, t.ex. pris, kundsupport och försäkringsvillkor.

Jämför trafikförsäkring innan du väljer

Det snabbaste och enklaste sättet för dig att hitta en bra grundförsäkring är genom en ordentlig jämförelse. Använd dig gärna av en opartisk jämförelsesajt, så slipper du göra jobbet själv. Vi listar tre faktorer du bör ha i åtanke.

Pris – Priset mellan olika försäkringsbolag kan skilja sig väldigt mycket. Du behöver inte ta den allra billigaste försäkringen, men inte heller den dyraste. Ett mellanting är att rekommendera, eftersom detta vanligtvis tyder på både kvalitet såväl som kostnadseffektivitet.

Kundsupport – Om du skulle behöva hjälp av ditt försäkringsbolag är det viktigt att du kan få bra service. Läs recensioner om försäkringsbolaget innan du väljer och testa att höra av dig till support för att se vilken service du får.

Allmänna försäkringsvillkor – Det kan kännas jobbigt att läsa igenom alla villkor innan du väljer, men det är viktigt för att garantera att du får en försäkring som faktiskt kan nyttjas när du behöver den. Många försäkringsbolag är ganska otydliga i villkoren och lyfter bara fram sina fördelar. Därför behöver du själv ha stenkoll på vad som gäller.